۱۲/۰۹/۱۳۹۹

بررسی چالش‌های ادارات کار شهرستان‌ها با حضور شریعتمداری


 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشستی با ۴۲۰ نفر از روسای ادارات و نمایندگی‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیدگاه‌ها و نقطه نظرات نمایندگان هر شهر درباره موضوعات مرتبط با استان و شهرستان را شنید.

به گزارش ایلنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در بخش اول این گزارش مشروح سخنان محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتشر شد، در این بخش نیز به مهمترین مطالب و مسائلی که نماینده تعاون، کار و رفاه اجتماعی هر شهرستان مطرح کرد اشاره شده است:

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستانِ هامون در این نشست با اشاره به محدودیت‌های اعتباری استان گفت: این محدودیت‌ها باعث شده که در تامین تجهیزات مورد نیاز به ویژه برای همکاران تازه استخدام دچار مشکل شویم.

نصرین کیخایی، افزود: این وضعیت که شامل بسیاری از ادارات و نمایندگی‌های تازه تاسیس می‌شود، در کنار مشکلات ساختمان‌های استیجاری، از تنگناهای اعتباری استان به شمار می‌رود.

لزوم تسهیلات با نرخ سود پایین‌تر در مناطق محروم برای کاهش بیکاری

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان خلخال در استان اردبیل خاطر نشان کرد: با توجه به‌عدم پرداخت یارانه سهم دولت بابت تسهیلات اعطایی به واحدهای تولیدی از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه ضرورت دارد تعهدات ایجاد شده عملی شود.

علیرضا خلیلی، پیشنهاد داد: تسهیلات با نرخ سود پایین‌تر در راستای توجیه اقتصادی سرمایه‌گذاری در مناطق محروم از برنامه‌های دولت برای کاهش نرخ بیکاری در نظر گرفته شود.

بهنام بهداروند، رئیس اداره تعاون، کار وفاه اجتماعی شهرستان فردیس و نماینده استان البرز در این نشست بر ضرورت انجام اصلاحات در سامانه‌های جامع روابط کار و تعاون تاکید کرد.

وی همچنین افزایش اعتبارات مشاغل خانگی، اصلاح رسته‌های طرح اشتغال روستایی در استان‌های صنعتی و بازنگری مدیریت برگزاری کارگروه اشتغال را با اهمیت برشمرد و افزود: فرایند نوسازی تجهیزات اداری در البرز در حوزه فناوری آغاز شده است.

توجه ویژه به آیین نامه‌های تسهیلات حمایتی و بازار کار در استان‌های مرزی و محروم 

غلامرضا گلی، مسئول نمایندگی تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان فاروج در استان خراسان شمالی پیشنهاد داد: با توجه به تفاوت شرایط اقلیمی، اقتصادی و فرهنگی استان‌های کشور، آیین نامه‌های مربوط به اجرای تسهیلات حمایتی یا سیاست‌های بازار کار در استان‌های مرزی و محروم با دست بازتری نوشته شود یا حداقل بند یا تبصره‌ای ویژه‌ای با توجه به تفاوت نحوه و شرایط اجرای آن برای این مناطق قائل شد تا امکان شکوفایی بهتر این مناطق مهیا شود. هرچند تأثیرات مثبت این طرح‌ها در مناطق محروم ملموس‌تر بوده و چهره‌ای تازه به توسعه‌ی منطقه می‌دهد.

تسهیل شرایط تعاونی‌ها برای استفاده از تخفیفات مالیاتی 

شجاعت رستمی امرایی، رییس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان پل دختر در خصوص امکانات ورزشی گفت: با توجه به نقش ورزش در حفظ سلامتی، نشاط و شادابی نیروی کار، ایجاد مجموعه‌های فرهنگی ورزشی در شهرستان‌های پلدختر، کوهدشت، رومشکان، سلسله و دلفان ضروری و اجتناب ناپذیر است.

وی با بیان اینکه تأسیس و تسهیل شرایط برای تعاونی‌ها ضروری است، خاطر نشان کرد: با توجه به ماده ۱۶۹ قانون بخش تعاون، تعاونی‌ها باید از تخفیفات مالیاتی استفاده کنند اما متأسفانه این موضوع عملاً توسط ممیزین مالیاتی رعایت نمی‌شود.

احمد مقصودی، رییس اداره شهرستان نور در استان مازندران نیز با اشاره به اینکه نمودار سازمانی فعلی با بیش از یک دهه فعالیت به بازنگری و اصلاح نیاز دارد، گفت: در استان مازندران ۱۹ اداره و ۳ نمایندگی وجود دارد اما ۶ ساختمان آن استیجاری است که خواهان توجه بیشتر به این موضوع هستیم.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه اجتماعی، فرهنگی و ورزشی نیزعدم تخصیص اعتبار برای برگزاری دوره‌های آموزشی در حوزه آسیب‌های اجتماعی و برنامه‌های فرهنگی، کمبود سهمیه بیمه کارگران ساختمانی از مشکلات مهم این حوزه است.

مقصودی با اشاره به اهمیت نگاه فرهنگی، اختصاص پست سازمانی به رسته‌های شغلی به خصوص در حوزه اجتماعی، فرهنگی در نمایندگی‌ها را ضروری دانست.

ضرورت رفع مشکلات سامانه‌های جامع روابط کار و بخش تعاون

علی عباسی، سرپرست سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی طارم در خصوص مسائل و مشکلات استان زنجان و شهرستان‌های تابعه گفت: کمبود تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری، فرسوده بودن خودرو‌های اداره، نواقص سیستم اتوماسیون اداری، مشکلات ساختمان‌های اداره کل و شهرستان ها، عدم تناسب فضا با مسئولیت‌ها و حجم وظایف سازمانی، ضرورت تفویض اختیار برای ساماندهی اموال غیر منقول شامل ساختمان‌های اداری و باشگاه‌های ورزشی، اصلاح نمودار سازمانی و منطبق نمودن آن با وظایف و مسئولیت‌های محوله از مسائل اصلی در استان و شهرستان است.

وی افزود: مشکلات سامانه‌های جامع روابط کار و بخش تعاون، عدم واریز بیمه بیکاری ایام شروع کرونا از تاریخ ۹ اسفند ۹۸ تا ۳۱ اردیبهشت ۹۹، لزوم تقویت کاریابی‌ها، حذف مداخلات موازی در کاریابی، فراهم نمودن بستر لازم برگزاری مجامع شرکت‌های تعاونی و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی به صورت مجازی، ارائه مجوز به کارگیری نیروی خدماتی، نگهبان و راننده، تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی و شرکتی، تامین اعتبار لازم برای توسعه زیرساخت‌های دولت الکترونیک، از جمله چالش‌های موجود در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و شهرستان‌های زنجان است.

لزوم اختصاص تسهیلات ویژه به مناطق زلزله زده 

محمد شریف صوفی، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان جوانرود در استان کرمانشاه نیز در این وبینار تاکید کرد: اختصاص تسهیلات ویژه به مناطق زلزله زده به منظور تکمیل طرح‌های خسارت دیده، تسریع در اجرای طرح بسته اشتغال در مناطق مرزی، تعیین تکلیف دبیرخانه کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری موضوع اختلاف بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت متبوع، پرداخت فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته در احکام کارکنان شاغل در مناطق مرزی، تقویت نمودار ادارات شهرستانی، دسترسی کاربران استانی به سامانه رسیدگی به درخواست‌های مردمی مرتبط با بسته‌های معیشتی و یارانه از جمله محوری‌ترین مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

رضا صبوری، رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان دیلم از استان بوشهرگفت: در این دولت همه شهرستان‌های استان، دارای ساختمان ملکی شده‌اند و شهرستان دیلم با پیگیری سرپرست اداره کل و معاون توسعه مدیریت و برنامه آماده افتتاح است.

وی در خصوص مشکلات استان گفت: با توجه به وجود ظرفیت‌های نفت و گاز در این استان متاسفانه بوشهر در زمره استان‌های کم برخوردار است.

ایجاد گمرگ و پایانه صادراتی در شمال خوزستان ضرورتی فوق العاده

سید ناصر حسینی، رییس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان اندیمشک گفت: ایجاد گمرگ و پایانه صادراتی در شمال خوزستان ضرورتی فوق العاده است که خواهان توجه مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و هیئت دولت در خصوص ایجاد گمرگ و اختصاص تسهیلات کم بهره به منظور ایجاد شرکت‌های تعاونی بسته‌بندی و سورتینگ هستیم.

ضرورت برطرف شدن مشکل سخت و زیان‌آور بودن شغل ملوانان 

زهرا بریحی نژاد، رییس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان هندیجان از استان خوزستان گفت: شهرستان بندر هندیجان با ۹۵ کیلومتر مرز آبی و کثرت شغل صید و صیادی در ۶بندر مهم و حساس خوزستان در خصوص‌عدم پذیرش فرم‌های تایید شده کمیته بدوی و تجدید نظراستانی برای تطبیق و تشخیص مشاغل سخت و زیان‌آور مشخصا شغل ملوانی و صیادی توسط سازمان تامین اجتماعی دچار مشکل است و با توجه به ماهیت شغل ملوانان و شمول سخت و زیان‌آور بودن باید مشکل این قشر مرتفع شود.

وی درخصوص برخورداری تعاونی‌ها ازتسهیلات کم بهره گفت: در مشاوره‌های ترویجی برای تشکیل شرکت‌های تعاونی تولیدی، خدماتی و…‌عدم داشتن صورت حساب مثبت تسهیلات از سمت ادارات تعاون کار و رفاه اجتماعی موجب انصراف افراد ومتقاضیان ازتشکیل تعاونی شده است و باید در این زمینه تمهیدات لازم به عمل آید و در خصوص تعاونی‌های تولیدی علاوه بر آورده سرمایه گذار تسهیلات مناسبی برای ترغیب تشکیل تعاونی‌ها صورت پذیرد.

راسک، فاقد فضای ورزشی ویژه کارگران و درمانگاه تامین اجتماعی

عبدالرحمن اشکانی، رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان راسک در این نشست با بیان اینکه این شهرستان فاقد فضای ورزشی ویژه کارگران و درمانگاه تامین اجتماعی است تاکید کرد: این موضوع نیازمند مساعدت است و همچنین باید نسبت به تامین مسکن کارگران و راه اندازی ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شهرستان‌های سرباز، دشتیاری، بمپور و تفتان چاره اندیشی شود.

حسن شعبان پناه قاضی محله سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان لنگرود گفت: به منظور ارایه و پرداخت خدمات رفاهی ماهیانه و فراهم کردن امکان استفاده از بیمه مکمل درمان برای کارکنان سطح کشور نیازمند توجه هستیم.

غلامحسین کریمی، مسئول نمایندگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان کیار از استان چهارمحال و بختیاری گفت: مشکلاتی از قبیل‌عدم تکمیل نمودار سازمانی به رغم تلاش‌های همکاران که غالبا در چند پست سازمانی ارائه خدمت می‌کنند از کیفیت خدمات می‌کاهد، به همین منظور در صورت داشتن برنامه جذب نیروی انسانی، استان چهارمحال و بختیاری در اولویت قرار گیرد.

جمیل فرجی، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان دیوان دره از استان کردستان اظهار داشت: تعطیلی یا فعالیت کمتر از ظرفیت تعداد زیادی ازتعاونی‌های تولیدی کردستان به دلیل نوسانات شدید قیمت مواد اولیه ناشی ازتحریم، موازی کاری وزارت جهادکشاورزی وسازمان تعاون روستایی درتشکیل تعاونی‌های ناموفق تولیدی و مصرفی وعدم مشوق‌های ویژه اجرایی از مشکلات اساسی حوزه تعاون بوده و از طرفی مشارکت مردم استان باعضویت درتعاونی توسعه وعمران ضرورت رفع اساسی موانع تعاونی‌های توسعه وعمران را دوچندان کرده است.

مالک لطفی زاده، رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان هشترود از استان آذربایجان شرقی گفت: با توجه به وجود ظرفیت‌های کشاورزی، دامداری و معدنی در این استان پیشنهاد می‌شود تسهیلات پرداختی به فعالان بخش صعنتی و کشاورزی در این شهرستان و سایر شهرستان‌های کم برخوردار با نرخ بهره پایین‌تری نسبت به مراکز استان‌ها باشد، همچنین مبنای محاسبه مربوط به اخذ مالیات – بیمه و سایر دریافتی‌های دولت به کمترین میزان ممکن تقلیل یابد تا جاذبه مناسبی برای سرمایه‌گذاری و حضور فعالان اقتصادی فراهم شود.

کمبود شدید نیروی انسانی در یزد وعدم جذب نیرو

ناصر زارع، سرپرست نمایندگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان اشکذر از استان یزد گفت: استان یزد با کمبود شدید نیروی انسانی به علت بازنشستگی وعدم جذب نیرو روبروست به طوری که از مجموع ۱۹۰ پست سازمانی، ۶۰ پست بدون تصدی است و باید در اولویت جذب نیرو قرار گیرد.

زارع ادامه داد: برای رونق بخشیدن به ورزش کارگری و مجموعه‌های فرهنگی، ورزشی و رفاهی کارگران شرکت‌های تحت پوشش وزارتخانه در قالب تبصره ۲ ماده ۳۸ با این مجموعه‌ها مشارکت و قرارداد امضاء کنند.

محمد رضا مختاری، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان خمین در استان مرکزی گفت: با توجه به حساسیت موضوع ایمنی در واحدهای کارگری و تکلیف قانونی ادارات کار و نظارت بر حسن اجرای مقررات حفاظتی و شرایط کار توسط بازرسان متاسفانه به رغم وجود پست خالی در این اداره کل، به علت‌عدم امکان جذب بازرس کار جدید امکان نظارت موثر در این زمینه مهیا نیست وهرگونه کم کاری در این بخش علاوه بر افزایش احتمال بروز حوادث ناشی از کار در کارگاه‌ها حتی ممکن است مشکلات قضایی را تحت عنوان ترک فعل برای مدیران ادارات در برداشته باشد.

اسلام نمازی، مدیر اداره شهرستان کهگیلویه در این نشست گفت: کمبود نیروی انسانی در برخی از پست‌ها وجود دارد و تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری نیازمند ارتقا است. برای پیشبرد کار به تفویض اختیاربه روسای ادارات و مدیران کل در خصوص تخلفات کارکنان نیازمند هستیم. فرسوده بودن ساختمان‌های اداری نیز یکی دیگر از مشکلات است.

زینت رئیسی، کارشناس حقوقی استان چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست گفت: اصلاح و به روزرسانی ساختار و نمودار سازمانی واحد‌های حقوقی در استان‌ها و در راستای تحکیم جایگاه کارشناسان حقوقی، توسعه و پشتیبانی امور حقوقی استان‌ها با تشکیل اداره حقوقی و ارتقاء پست سازماتی کارشناس حقوقی به رئیس اداره، در ادارات کل و شهرستان‌ها ضروری به نظر می‌رسد.

بیمه کارگران فصلی و ساختمانی مشکل اساسی جامعه کارگری آذربایجان غربی 

محمد رستمی، رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی سلماس از استان آذربایجان غربی تاکید کرد: بیشتر مردم استان آذربایجان غربی، با توجه به اقلیم و موقعیت جغرافیایی در زمینه کشاورزی و خدمات فعالیت دارند، بنابراین بیمه کارگران فصلی و ساختمانی جزو مشکلات اساسی جامعه کارگری استان است و امیدواریم سهمیه ویژه بیمه‌ای برای اقشار موصوف در نظر گرفته شود.

وی پیشنهاد داد؛ ردیف بودجه‌ای جداگانه به بخش تعاون تخصیص داده شود و تصریح کرد: مجموعه‌های ورزشی کارگران سلماس، نقده و میاندوآب نیمه تمام مانده است، اعتبار برای تکمیل پروژه‌های مزبور از طریق سازمان برنامه و بودجه کشور تخصیص داده شود و هزینه نگهداری پنج مجموعه ورزشی استان که به علت شیوع ویروس کرونا تعطیل شده اند، متمرکز تامین وتخصیص یابد.

بتول دهقان، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان خاتم در استان یزد گفت: نمودار سازمانی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد درجه دو تعیین و ابلاغ شده که برای ارتقاء نمودار سازمانی این اداره کل به درجه یک باید برای ارائه خدمات بهتر اقدام شود.

وی ادامه داد: در اکثر شهرستان‌های استان یزد، پست کارشناس تعاون حذف و به پست تعاون و اشتغال تبدیل شده است که این نیروها در حوزه اشتغال مشغول به فعالیت هستند. اگر بخواهیم سهم تعاون در اقتصاد را از ۵ به ۲۵ درصد افزایش دهیم باید حداقل کارکنان این حوزه دو برابر شود.

مدیریت تعاون فاقد کرسی درکمیته‌های فنی حوزه اشتغال

مجتبی شجاعی، مدیر تعاون کار و رفاه اجتماعی استان لرستان گفت: درکمیته‌های فنی حوزه اشتغال متاسفانه مدیریت تعاون فاقد کرسی برای دفاع از بهره مندی تعاونی‌ها ازاعتبارات اشتغال روستایی وفراگیر است وعملاسرنوشت تعاونی هادراین مقوله به دستگاه‌های تخصصی سپرده شده است.

وی افزود: شرکای اجتماعی ما نظیر اتاق تعاون، خانه تعاونگران و…درمقابل مراجع نظارتی به خاطر مسائل بخش پاسخگو نبوده بنابراین نیازمند تغییر قانون فعلی بخش تعاون هستیم چون با اختیارات تعبیه شده دراین قانون، توسعه بخش تعاون عقیم خواهد ماند.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر