۱۱/۲۰/۱۳۹۹

چرا زنان روستای زهبدی بشاگرد را کتک زدند؟


 تصاویری از روستای زهبدی در شهرستان بشاگرد استان هرمزگان، از محروم‌ترین نقاط جنوب ایران، منتشر شده که نشان می‌دهد نیروهای امنیتی زنان روستایی را کتک زده‌اند.

انتشار فیلم‌ها و عکس‌های روستاییان زهبدی با واکنش گسترده در شبکه‌های اجتماعی مواجه شده است.

یکی از کسانی که دچار آسیب شده، زنی هشت ماهه باردار است. شماری از زنان آثار کبودی ضربات پلیس را به خبرنگاران نشان داده‌اند.

نیروی انتظامی استان هرمزگان ابتدا این اتفاق را تکذیب کرد اما حالا خبرگزاری تسنیم نوشته که "نیروی انتظامی از روستاییان عذرخواهی کرده است."

در فیلم چه چیزی دیده می‌شود؟

زنی که به نظر می‌آید خبرنگار محلی است، دو روز بعد از حادثه به میان مردم روستای زهبدی رفته تا از آنها بپرسد که چه اتفاقی افتاده است. ظاهرا این حادثه دوشنبه ۱۳ بهمن اتفاق افتاده است.

زنان یک به یک مقابل دوربین می‌آیند و ماجرا را شرح می‌دهند. دو نفر از زنان از ضربات پلیس به گردن، پهلو و لگد به کمر می‌گویند. یکی از آن زنان هشت ماهه باردار است و نگرانی دارد که به کودکش آسیب وارد شده باشد.

مادری هم کودکانش را نشان می‌دهد و می‌گوید بعد از دیدن درگیری و شنیدن صدای گلوله دچار تشنج و بیهوش شده‌اند.

پیش از این فیلم ۱۲ دقیقه‌ای فیلم دیگری هم در اینستاگرام منتشر شده بود که بعدا حذف شد.

توضیح ویدئو،

گزارش‌ها از خشونت ماموران در برخورد با اهالی روستایی در هرمزگان

درگیری چرا شروع شد؟

درگیری زمانی آغاز شد که یک پیمانکار انرژی قصد داشت پنل‌های خورشیدی در اطراف روستا نصب کند. روستاییان می‌گویند زمین‌هایشان تصرف شده است. آنان برای مقابله با نصب پنل جمع شده بودند. به گفته یکی از مقام‌های استانی روستاییان قصد خراب کردن تجهیزات را داشتند که نیروی انتظامی برای جلوگیری از اعتراض آنها وارد عمل شد.

دو نفر از زنان روستا و چهار نفر از مردان بعد از درگیری بازداشت شدند که زنان در شب اول آزاد شدند.

ماجرا چیست؟

روستاییان می‌گویند که یک شرکت انرژی که به گفته دهیار روستا سرمایه‌گذار چینی است، قصد دارد در دو قطعه ۷۵ هکتاری پنل خورشیدی نصب کند. آنان معتقد هستند که این ۱۵۰ هکتار، زمین آبا اجدادی روستاییان است، زمین کشاورزی و دامداری بوده و روستاییان نمی‌خواهند در آن پنل خورشیدی نصب شود.

به گفته دهیار روستا، پیمانکار چینی با همکاری مسئولان از سازمان منابع طبیعی در تهران مجوز احداث پنل خورشیدی گرفته است.

حسین غلامی، امام جمعه بشاگرد ابتدا گفته بود که پیمانکار از سازمان منابع طبیعی مجوز دارد اما مردم جلوی کار آنها را می‌گیرند.

واکنش نیروی انتظامی چه بوده است؟

نیروی انتظامی استان هرمزگان کل اتفاق را تکذیب کرد: "هیچ گونه برخوردی توسط ماموران نسبت به اهالی روستا صورت نگرفته". نیروی انتظامی همچنین تهدید کرد که نشردهندگان تصویر را شناسایی کرده است.

اما بعد حسین غلامی، امام جمعه بشاگرد به میان مردم روستا رفت و با تایید آسیب دیدن روستاییان، خواستار رسیدگی نیروی انتظامی شد. آقای غلامی گفت مسئولان استان "اگر حقی از مردم، مخصوصا زنان آسیب دیده، ضایع شده" باید موضوع را بررسی کنند.

حسین سلامی، فرمانده سپاه در بهمن ماه گذشته در جمع مردم سیل‌زده بشاگرد
IRNA

توضیح تصویر،

حسین سلامی، فرمانده سپاه در بهمن ماه گذشته در جمع روستاییان سیل‌زده بشاگرد

دلیل حساسیت موضوع چیست؟

بشاگرد از محروم‌ترین مناطق ایران است. بعد از ساخت چند مستند درباره وضعیت این روستا که معروف‌ترین آنها مستند مرتضی آوینی در اوایل دهه ۶۰ خورشیدی است، بهبود زندگی مردم این شهر و روستاهای آن به نکته‌ای تبلیغاتی برای حکومت ایران و مخصوصا سپاه پاسداران تبدیل شده که بر توسعه پروژه‌های عمرانی و کمک به مردم محروم این منطقه تاکید دارند.

این اتفاق در ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی افتاده است که بنیانگذار و رهبر حکومت آن همواره خود را نماینده جامعه تهیدست و برخاسته از آن معرفی کرده‌اند.

اما در چند ماه گذشته چند اتفاق پی در پی در استان هرمزگان و استان‌ خوزستان موضوع برخورد "خشن" پلیس و نیروهای شهرداری با روستاییان بر سر زمین و مالکیت را برجسته‌تر کرده است.

چه اتفاقاتی افتاده است؟

کمتر از سه ماه پیش، ماموران شهرداری در همین استان در شهر بندرعباس، آلونک زنی را بدون توجه به گریه کودکانش، خراب کردند. زن آلونک نشین بعد از این اتفاق خودسوزی کرد، اما جان به در برد.

در روستای ابوالفضل در خوزستان هم پلیس با تفنگ ساچمه‌ای به ساکنان روستا شلیک کرد. روستاییان جمع شده بودند که مانع تخریب خانه‌هایشان شوند. بنیاد مستضعفان ادعای مالکیت خانه‌ها را داشت.

اما در جنجالی‌ترین اتفاق که رسانه‌ای شد، زنی به نام آسیه پناهی به خاطر حفظ آلونک خود جانش را از دست داد.

ماجرای آسیه پناهی را اینجا بیشتر بخوانید:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر